lunes, 25 de septiembre de 2017

“ELS OCUPES EXISTEIXEN PERQUÈ ELS GOVERNS NO COMPLEIXEN LA LLEI”

La PAH Safor demana que s’ature la criminalització de famílies que estan ocupant pisos buits d’entitats bancàries, ja que els governs estan saltant-se la Constitució i la propia Llei Valenciana d’Habitatge i anuncia una campanya de denúncia de l’incompliment de la denominada “Llei Valenciana d’Habitatge”

  • La PAH Safor demana l’efectivitat de la “LLEI 2/2017, de 3 de febrer, de la Generalitat, per la funció social de l’habitatge de la Comunitat Valenciana”, “doncs ja porta més de mig any aprovada i encara no hem palpat pràcticament cap avançament”. 
  • La Plataforma anuncia que va a engegar una campanya per adreçar al Síndic de Greuges les denúncies de totes les famílies d’aquesta PAH que, havent cursat sol·licitud d’habitatge a l’empara d’aquesta llei, continuen sense tindre resposta de l’administració. “Anem a denuciar l’incompliment de la Llei 2/2017”. 

Gandia, 25/09/2017.- La Plataforma d’Afectats per la Hipoteca de la Safor es mostra indignada per les recents declaracions de representants polítics de l’Ajuntament de Gandia, al voltant de les famílies que estan ocupant habitatges a la ciutat. “Estem estupefactes al escoltar com les criminalitzen, vinculant-les a màfies i a conflictivitat veïnal, generalitzant i, en definitiva, mentint. Hi ha famílies de la Plataforma en aquesta situació que són un exemple de tot el contrari”. Així de contundent s’ha mostrat la PAH Safor que, a més a més, ha volgut deixar clar un extrem: “Allò que els polítics no diuen és que existeixen famílies que estan ocupant pisos buits de bancs perquè els governs (tant l’estatal, com l’autonòmic i també el municipal) no estan complint les Lleis. Si no estigueren ocupant, estarien dormint al carrer, perquè els polítics han demostrat la seua incapacitat d’aplicar lleis que són molt boniques al paper, però poc efectives en la realitat. La prova del seu fracàs són les famílies ocupes a les qui criminalitzen, fomentant l’aporofòbia i la mala imatge que es sol donar d’aquestes persones”


Des de la PAH insisteixen en que la qüestió de la ocupació s’ha d’explicar correctament, per responsabilitat i per respecte als més vulnerables, entre els qui es troben menors d’edat: “Les Plataformes donem suport a les famílies que no han vist garantit el seu dret a un habitatge i que, davant la disjuntiva de triar entre dormir al carrer o dormir sota un sostre, han triat aquesta opció”, expliquen fonts del moviment. “És fals que aquestes famílies de les PAH ocupen pisos particulars. Això va en contra de la nostra filosofia. Les ocupacions de famílies de la PAH, en cas d’haver-hi, són de pisos d’entitats bancàries o del Fons de Reestructuració Bancaria (SAREB o ‘banco malo’) que han estat rescatades amb diners públics, és dir, de totes nosaltres”, aclaren. A més a més, són famílies que acompleixen un codi de convivència fonamental que, sempre, acaba traduïnt-se en una millora dels habitatges, ja que s’encarreguen del seu manteniment. “Qui vol fer malbé a l’habitatge on viuen els seus fills? Això no té sentit ni és real”, conclouen. 



Contenidors de fem al C/Perú de Gandia, citat pel PP. 
Qui no cuida la seua casa, per què hauria de molestar-se 
en gestionar bé el fem? Es pregunten des de la PAH.
És per tot això que la Plataforma vol fer una crida perquè els representants polítics aturen els missatges criminalitzadors i alarmants respecte a  les famílies que estan ocupant habitatges buits. “És d’una irresponsabilitat inacceptable. Més encara quan la condició d’ocupes d’estes famílies en deriva de la incapacitat dels responsables polítics de garantir el dret fonamental a l’habitatge”. A més a més, la PAH ha volgut fer una referència directa al Partit Popular de Gandia, que fa una setmana va fer dures declaracions contra aquests col·lectius vulnerables: “Fan retallades en ajudes, modifiquen la LAU per acurtar  els contractes de lloguer de 5 a 3 anys, impugnen les lleis autonòmiques que pretenen pal·liar l’emergència habitacional i gossen, encara, queixar-se de què existeixen famílies ocupes?”. Des de la PAH Safor titllen aquesta actitut de “cinisme infinit”, donat que bona part de la situació d’este col·lectiu en deriva de les mesures preses pel govern central, a càrrec d’aquest partit. 



La PAH Safor denuncia l’incompliment de la Llei Autonòmica

En aquest sentit, la Plataforma vol denunciar públicament l’incompliment de la Llei 2/2017, de 3 de febrer, de la Generalitat, per la funció social de l’habitatge de la Comunitat Valenciana. “La prova d’eixe incompliment, sense anar més lluny, és l’existència d’eixes famílies ocupes que  tant criminalitzen”, expliquen. 

La PAH recorda al govern autonòmic i al municipal al que es van comprometre amb aquesta llei. I anuncien que, seguint les pròpies indicacions de la Conselleria d’Habitatge, van a procedir a exigir davant les administracions que l’acomplisquen. 

És per això que aquesta setmana la PAH Safor engega una campanya adreçada al Síndic de Greuges, organisme que ja s’ha pronunciat en demanda de l’acompliment de la dita llei . Així, remetrà al Síndic les sol·licituts d’habitatges de famílies de la PAH que han sol·licitat un habitatge en règim de lloguer social i esperen sense resposta. 

No hay comentarios:

Publicar un comentario