martes, 10 de abril de 2012

ATURAT EL DESNONAMENT A ALMOINES! QUE SÍ ES POT!


Abdenbi Amaraoui i la seua família podran romandre a casa seua 

Més de 60 persones, entre veïnat, membres de l’assemblea del 15M Safor-Valldigna, de la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca (PAH) de la Safor i la Coordinadora pel Dret a l’Habitatge (integrada per la PAH i el 15M de València) s’han personat, des de primer hora del matí, davant de la casa de Abdenbi Amaraoui i la seua família. Hui anaven a ser desnonats per la CAM que, malgrat els diversos intents de negociació, havia fet oids sords a la situació d’aquestes persones, entre les quals s’hi troben dos menors d’edat, que hui anaven a tirar al carrer.

Però a la seua arribada a Almoines, la comissió judicial que anava a fer efectiu el llançament hipotecari s’ha trobat a les portes de la vivenda amb aquesta barrera humana que, de manera pacífica, s’ha col·locat a les portes de la casa de d’Abdenbi. Davant aquesta situació, membres de la comissió d’Habitatge de l’Assemblea del 15M i de la PAH de València han intermediat i, finalment, la comissió ha desistit quedant, així, aturat el desonament d’aquesta família. Ara, el desnonament queda ajornat, formalment, un mes més. Però, tal i com  ens han informat als jutjats de Gandia, donada la saturació de llançaments hipotecaris que tenen pendents, pot ser que s’allargue durant uns mesos més.

Però la situació d’aquesta família necessita una solució que els permeta continuar amb la seua vida, d’una manera digna. És per això que, després d’aturar –pel moment- el desnonament, ens hem desplaçat a la sucursal de la CAM a Gandia (Passeig de les Germanies), on hem intentat negociar, novament, una solució. Malgrat que els intents previs a l’acció de hui no han tingut els resultats esperats, la denúncia pública, la visibilització al carrer i als mitjans de comunicació, una vegada més han servit perquè els bancs canvien d’opinió i atenguen al diàleg i a la negociació. Així, segons hem acordat amb el banc, queda pendent un nou lliurament de documentació perquè valoren, de nou, la possibilitat  bé d’aceptar la dació en pagament o bé de que puguen romandre al pis, a canvi de pagar un lloguer social.  

Cal recordar que, diàriament, una mitjana de 240 famílies son desnonades a tot l’Estat espanyol. El País Valencia registra, segons dades del Consell General del Poder Judicial, el trist rècord de desnonaments diaris: 13.711 durant l’any 2011 (55 al dia)

Imatges del fotògraf Àlex Oltra:










L'acció col·lectiva, la denúncia dels abusos de la banca i la solidaritat poden canviar vides!



No hay comentarios:

Publicar un comentario